sobota, 19 września 2015

Sobotnie poranki z Alicją.




Śniadanie - to początek  .

Od tego jak zaczniemy zalezy dalsza część dnia .
Warto zjeść zdrowo i smacznie .



W moim domu nie jemy wędlin -
zarówno z moich przekonań jak i po prostu przez fakt ,ze tak kombinuje,
aby mąż po nie nie sięgał ( och! napewno gdzieś podjada ,ale nie
z naszej lodówki :) )



Na codzien wszyscy jestesmy zagonieni wrzucamy wiec jakas kupną pastę,
serek , wędlinę  i po prostu jemy w pospiechu...ale przeciez nie musimy zapychac się byle czym ze
sklepowej półki.



Zapoznajcie się z krótkim, wręcz banalnym przepisem na przepyszą pastę, która - jestem przekonana - podbije Wasze serca



do przygotowania pasty niezbędne będą :



1. słonecznik łuskany  ( paczka 200g )
2. suszone pomidory z oleju z ziołami  ( ok 7 szt )
3. przecier pomidorowy ( puszeczka ) / ketchup
4. pieprz , sół i papryczka chilli ( wg upodobań )




Słonecznik należ zalać niewielką ilością wody i pozostawic na 10h
(najlepiej zalac go wieczorem , aby rano w ciagu kilku minut
przygotowac pastę ). Do napęczniałego słonecznika wkroic suszone
pomidory, dołożyc przecier pomidorowy, papryczkę i wszystkie składniki razem
zblendowac na kremową konsystencję.
nastepnie przyprawic do smaku i palce lizać!

Alicja.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz